☰  Expo | DeZaailander | #10 De Zaailander | De zender van illegale Wim

De zender van illegale Wim

DIT IS DE ZENDER..... VAN ILLEGALE WIMZo ongeveer twee jaar geleden was ik op bezoek bij een oud schoolvriend van mij uit Den Haag. Deze knaap had een zender en zond geregeld uit. Ze woonden op een klein flatje en kregen al erg snel kritiek van de buren op de harde muziek en vooral voor het storen van de radio ontvangst. Deze buren dreigden zelfs met de politie.

De dag dat ik er was had hij geen zender meer. Een week daarvoor had hij hem verkocht. Toen we wat muziek aan het draaien waren werd er plotseling gebeld. "Och", zei m’n vriend, "Dat zullen de buren wel zijn, ga jij maar."

Ik stapte door de gang naar de deur en opende deze. Twee lange mannen keken mij aan met de blik van gevaarlijke wespen en snauwden me toe: "Controle dienst mannetje. We kwamen even naar je apparatuur kijken." Toen kwam mijn vriend in actie. Hij kwam naar de deur en deed hem wagenwijd open: "Komt u binnen heren", zei hij op sarcastische toon. Daarna gingen ze van start: ze rommelden wat rond in de slaapkamer, woonkamer, ja zelfs de keuken en de wc werd onderzocht. Wat keken onze speurneuzen op hun neus! Slechts één keer zat één van de twee ietwat onderzoekend naar een condensatortje te kijken, maar van zenders was geen sprake. "Wat nu heren", vroeg mijn vriend belangstellend, toen ze weer richting deur gingen, "Gaat u nu al weer weg? Moet u de balkons en de afvoerpijp niet controleren?".

Daarmee was de kous af. 3 Maart jl. werd het zendverbod echter opgeheven. Wat houdt dat in?

Iedereen vanaf veertien jaar kan voor ƒ 35,00 een zendmachtiging krijgen (De regering wil wel weten wie er zenden). Dan kan hij naar de winkel om voor ongeveer ƒ 300,00 (als het niet meer is) een zogenaamde 27 MC zender kopen.

Mijn mening blijft nog altijd: Een goede piratenzender c.q. amateurzender is hartstikke leuk! Dus: I love de piratstations.

Extra Afbeelding
De zender van illegale Wim
Vorige
De zender van illegale Wim
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
#01 De Zaailander
#02 De Zaailander
#03 De Zaailander
#04 De Zaailander
#05 De Zaailander
#06 De Zaailander
#07 De Zaailander
#08 De Zaailander
#09 De Zaailander
#10 De Zaailander
#11 De Zaailander
#12 De Zaailander