☰  Expo | DeZaailander | #10 De Zaailander | Hoofdfuif

Hoofdfuif

We hoeven het eigenlijk niet meer te zeggen, maar op pagina 8 vind je de reportage over de komende hoofdfuif. Wat rest ons nu dan je te zeggen dat we je veel plezier wensen. Deze ruimte moet nog even opgevuld worden en daartoe zetten we dit hier maar even neer.

Morgen, zaterdag 19 april, zal wederom het spektakel losbarsten. Dat is namelijk de dag van de traditionele hoofdfuif georganiseerd door Elo in samenwerking met de Cabaret Expres (of Kabarè Ekspress, zoals zij zichzelf noemen)
Afijn, aan de ZAAILANDER nu de taak je voor te lichten en voor te bereiden op de dingen die komen gaan, want weet het, deze absolute topper van de Leeuwarder fuiverij, wordt niet alleen bezocht door RSG-Leerlingen maar ook door gymnasiasten, oud-leerlingen en diverse andere figuren die op één of andere manier hun hart verpand hebben aan ’t RSG!?!


Juliana treedt af, het kabaret treedt opTot voor enkele jaren was het de gewoonte een toneelstuk op de hoofdfuif ten toon te spreiden. Men schijnt daar vanaf gestapt te zijn en het is dan ook cabaret wat wij voorgeschoteld zullen krijgen en wel twee uren lang!

Voordat wij verder gaan met de bespreking van de rest van de hoofdfuif, geven we eerst even een schematisch overzicht van de onderwerpen die door de CabaretExpresse zullen worden aangestipt.

zelfmoordHet geheel begint met een zelfmoord, geïllustreerd met een fraai stukje ballet, waarbij uitstekend gebruik gemaakt wordt van speciale lichteffekten.

paradoxDit onderwerp wordt verder nog uitgesponnen door enkele liedjes. Dit alles mogelijk gemaakt door de instalatie van Paradox.

Het volgende gedeelte is iets delicater, dat wil zeggen het gaat over homofilie en alles wat daarmee samenhangt


Hierbij krijgen we eerst een toneelstukje te zien

Hierbij krijgen we eerst een toneelstukje te zien, waarna er uiteraard nog wat liedjes gezongen worden. Verder zorgt de Cabaret Expresse voor enkele ongebruikelijke voorvallen op het toneel, die echter wel de moeite waard zijn, maar geef je ogen goed te kost want dit alles zal in razend tempo gebeuren!

Hierna verteld de Cabaret Expres nog even wat over de bekende atoomboom, ook wel kernbom genoemd.

Het decor, dat bij alle sketsches gebruikt zal worden is eveneens nieuw, zo niet revolutionair. Het bestaat uit een batterij diaschermen waarop afzonderlijk dia’s geprojecteerd zullen worden, die de verhelderende beelden geven of soms geheel op zichzelf staan. Een team heeft hiervoor meer dan honderd dia’s genomen, geselecteerd en gecontroleerd, zodat succes verzekerd is.


Zoals de naam "Kabarè Ekspress" reeds verraadt

Zoals de naam "Kabarè Ekspress" reeds verraadt staat het gehele cabaret in het teken van de voortrazende trein. Hiervoor is als technisch medewerker de treinspecialist Albert de Groot aangetrokken. Van zijn hand zijn dan ook de speciale treingeluiden.

Het geheel zal voorts in het teken staan van de verassing. Alweer geldt hier onze raad: Geef je ogen goed te kost. Het gerucht gaat dat bij het stukje over angst er in de zaal vijfentwintig witte muizen losgelaten worden, waarvan er één zwarte stippen heeft. Hieromtrend bestaat nog geen zekerheid.

Als het cabaret afgelopen is, het zal dan een uur of elf zijn, wordt het tijd om eens wat ander vertier te zoeken. Het spreekt voor zich dat we eerst wat tijd nodig zullen hebben om bij te komen van de razendsnelle Cabaret Expresse en het is dan ook niet zo’n ramp dat de diverse bands, die voor de verdere opluistering van de hoofdfuif zullen zorgen, nog niet gelijk beginnen te spelen.
OK, als we dan op zowaar vriendschappelijke voet wat gebabbeld hebben met enkele van de diverse leraren die aanwezig zullen zijn, begeven we ons richting de geluidsinstallatie, want potverdepotver wij willen toch ook wel eens wat horen!

Sjekie sam heeft er zin inNa verloop van tijd ziet het er inderdaad wel naar uit dat we wat zullen horen want het schijnt dat Sjekie Sjem er die avond wel zin in heeft. Dat wordt swingen, rocken en al wat dies meer zij. Hoe goed Sjekie ook spelen zal, na verloop van tijd zal hij niet meer opkunnen tegen publiek in de zaal, dat immers bestaat uit RSG-leerlingen die in de artiesten wereld berucht zijn temeer daar zij onder leiding staan van dhr. Pijnacker en het is daarom maar goed dat Sjekie versterking krijgt van de alom bekende band Reforger, waarom reeds veel te doen is geweest.

Het lijkt erop dat alleen een aardbeving het welslagen van deze avond nog in de weg kan staan. Hierdoor bemoedigd, raden we iedereen aan zijn beste beentje voor te zetten en nu reeds is bekend dat er op de hoofdfuif enkele bizarre figuren rond zullen lopen die niet schromen geheel in het roze gekleed te gaan.

Je ziet het alweer, de bizarriteiten zijn niet van de lucht en wat er verder van de avond gemaakt zal worden ligt af van de orginaliteit der scholieren, leraren en figuren die hun hart aan ’t RSG verpand hebben.

Wij zien het in ieder geval wel zitten!

Omhoog
Extra Afbeelding
Hoofdfuif
Vorige
Hoofdfuif
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
#01 De Zaailander
#02 De Zaailander
#03 De Zaailander
#04 De Zaailander
#05 De Zaailander
#06 De Zaailander
#07 De Zaailander
#08 De Zaailander
#09 De Zaailander
#10 De Zaailander
#11 De Zaailander
#12 De Zaailander