☰  Expo | DeZaailander | #09 De Zaailander | Olympische spelen NOOIT in Moskou!

Olympische spelen NOOIT in Moskou!

Naar aanleiding van de Russische inval in Afghanistan is er een "discussie" ontstaan over het al of niet meedoen aan de Olympische Spelen in Moskou deze zomer.
De ZAAILANDER vraagt zich af of dit niet wat hypocriet is. De Russen hadden Afghanistan allang onder hun volledige controle en nu, na tien jaar, hebben ze er dan eindelijk een leger heengestuurd, met als resultaat dat Carter van de hoogste toren blaast en opeens de Olympische Spelen wil boycotten.
Je ziet het alweer, het wordt tijd voor een verhelderend artikel.


Olympische spelen NOOIT in Moskou!Waarom zegt Carter nu pas dat hij de Olympische Spelen wil boycotten?
Het is toch algemeen bekend, en zeker in Carters kringen, dat de Russen de Spelen als een enorm propaganda middel gebruiken.
Stel dat een Nederlandse ploeg sportmensen naar Moskou zou gaan. Het zou voor de Russen niet mooier kunnen zijn. "Nederland, het land waar geen discriminatie schijnt te zijn, Nederland, het land dat altijd opkomt voor de mensenrechten en de zwarten in Zuid-Afrika, datzelfde Nederland komt naar Rusland "Zie je wel dat alles prima is in ons land?

Kindertjes weg


Laatst stond het nog in de krant. Vanwege alle mensen die naar Moskou zouden komen met de Olympische Spelen, zouden alle kinderen uit Moskou naar speciale vakantiekampen vertrekken om op die manier meer bedden vrij te maken. Dat zet je toch wel even aan het denken.


Het is een duidelijke zaak dat alle kinderen

Het is een duidelijke zaak dat alle kinderen uit Moskou moeten worden verwijderd om te voorkonen dat ze met Westerse gewoonten en ideeŽn in aanraking zouden komen en daardoor misschien "op het slechte pad" zouden raken. Als het aan de Russische regering lag, werd heel Moskou geŽvacueerd, maar dat is een beetje al te moeilijk te verkopen.

En dan de journalisten die daar heen gaan. Om "veiligheidredenen", mogen zij niet vrij rondstappen maar worden er excursies per reisbus georganiseerd.
Dat zullen objectieve verslagen worden, die daar vandaan komen.

Werkkampen en bezettingenHet plan om de Olympische, Spelen in Rusland te houden, had gewoon direct al verworpen moeten worden. Carters beweegreden om niet naar Moskou te gaan, de Russische inval in Afghanistan, is maar een belachelijk klein dingetje. Want zitten de Russen ook niet in Polen, de DDR, Tsjechoslowakije, Bulgarije, Hongarije en nog vele andere landen? Hebben de Russen niet honderdduizenden politieke gevangenen in Siberische werkkampen? Dit alles vindt Carter wel best, maar de inval in Afghanistan dat kan niet in deze wereld.

Natuurlijk, ik wil die inval niet goed praten, het is verwerpelijk, maar waarom zei Amerika vier jaar geleden al niet dat het zou weigeren om naar de Olympische Spelen in Rusland te gaan. Dat was veel reŽler geweest.

Afijn, het is nu duidelijk dat er een aantal landen, om wat voor reden dan ook, niet naar Moskou gaan. Omwille van de atleten, die vier jaar voor de Olympische Spelen hebben getraind, moeten er dus Spelen in een ander land worden georganiseerd. Het is te hopen dat dat nog op tijd gebeurt en dat de landen die de Olympische Spelen in Moskou niet wilden boycotten, Rusland incluis, hiernaar toe willen komen. Anders zal het een saaie boel worden: de Russen winnen in Moskou, de Amerikanen in Munchen.
Leve het vaderland.

Extra Afbeelding
Olympische spelen NOOIT in Moskou!
Vorige
Olympische spelen NOOIT in Moskou!
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
#01 De Zaailander
#02 De Zaailander
#03 De Zaailander
#04 De Zaailander
#05 De Zaailander
#06 De Zaailander
#07 De Zaailander
#08 De Zaailander
#09 De Zaailander
#10 De Zaailander
#11 De Zaailander
#12 De Zaailander