☰  Expo | DeZaailander | #02 De Zaailander | Papzakken

Papzakken

PAPZAKKEN? Ben jij ook zoín havermoutpudding?

PAPZAKKEN?

Dit stukje is gericht aan iedereen die denkt dat "het" wel goed komt, de zogenaamde "laat-maar-waaien" mentaliteit. Als ik zo eens om me heen kijk dan geloof ik dat het gros van de leerlingen, de leraren in het algemeen en andere egoistische figuren tot deze catagorie gerekend moeten worden. Op de Rijks Scholen Gemeenschap te Leeuwarden dan wel te verstaan. Want er zijn genoeg scholen in dit land, waar niet alleen Jan Lullen en Piet Papzakken rondhuppelen.

Neem nou die goed geslaagde sportdag van laatst. Duidelijk een voorbeeld van "het" komt wel goed jongens, want na drie weken regen komt een dag zonneschijn, nietwaar?! Maarrrrr, wat was er gebeurd als het niet zulk mooi weer was geweest, hadden we die sportdag dan in november of misschien in december gekregen? Met als eerste prijs een lekkere dikke wollen sjaal en een fles Beerenburg om weer bij te komen? Nee, hou die sportdag nu gezellig in de zomer, dan ben je er tenminste zeker van dat "het" wel goed komt! En wie weet komt er dan heel misschien wel een leraar kijken, die eerst dacht: "Herfst is herfst, laat maar waaien", en nu denkt (misschien): "Laat ik eens gaan kijken, het hondje moet er toch nog uit".

Dan is er nog de leerlingenraad die meubels, gordijnen en vloerbedekking nodig had....waarvoor? Voor een ruimte in/om de school natuurlijk, om er een gezellig overblijflokaal van te maken (l.l.r.) of een muisstil studeervertrek (rect.)

In ieder geval voor de leerlingen van het R.S.G. en denk nu niet, leraren, leerlingen, directie, ouders en niet-onderwijzend personeel, dat het wel weer goed komt en "laat-maar-waaien", maar zorg dat die meubels er komen. En laat het niet weer op Jan Hoekstra aankomen zoals destijds die stofzuiger voor het zeefdrukapparaat van Theo van Egeraat! Want daar heeft hij geen zin in, laat hem zien dat hij er niet alleen voor hoeft te staan, help mee er voor te zorgen dat "het" goed komt, bij alle "hetís" in de toekomst van het R.S.G. te Leeuwarden.

Actief leerling van het R.S.G.,
Jan Hoekstra, 5 havo.

Extra Afbeelding
Papzakken
Vorige
Papzakken
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
#01 De Zaailander
#02 De Zaailander
#03 De Zaailander
#04 De Zaailander
#05 De Zaailander
#06 De Zaailander
#07 De Zaailander
#08 De Zaailander
#09 De Zaailander
#10 De Zaailander
#11 De Zaailander
#12 De Zaailander