TheOart   Zelfportretten   Ange gardien


Ange gardien
Ange gardien
Olieverf op paneel
13 x 13 cm
2022

De jongste dwerg uit het sprookje van Sneeuwwitje zit in zijn rol als beschermengel op de ezel met daarop het schilderijtje Boutefeu (onruststoker).
Dopey is mijn steun en toeverlaat sinds 2010. Hij dook regelmatig onder in mijn atelier in de Haddingestraat en ik vond hem weer terug bij de verhuizing naar mijn nieuwe atelier in de HUB in Haren. Dat is te klein om in te ‘verdwijnen’.
Over Dopey zijn veel verhalen in omloop. Hij was De favoriete dwerg van Sneeuwwitjje. Dopey kan niet praten en is ook nog eens erg onhandig. De andere dwergen vinden dat helemaal niet erg, omdat hij ook erg grappig is. Dopey (Ned: Stoetel) - is de enige van de dwergen die geen baard heeft, klunzig en stil is en hij slaagt er altijd in om grote schade aan te richten zonder het zelfs maar te beseffen. Eigenlijk is Dopey nog een kind, stilletjes verliefd op Sneeuwwitje en pas volwassen wordend als Sneeuwwitje volledig uit het zicht is verdwenen.

Te zien in Museum Mohlmann tijdens de expositie MM (magnifieke miniaturen) in augustus/september 2022.


Volgende
Ange gardien
Hout, mdf, olieverf 2021 10 x 15 x 5 cm In bezit van museum Møhlmann Kistje waarin de contact gebaren van 2020 en 2021 worden getoond door iemand die dat aan den lijve heeft ondervonden. In die zin...


Top